Redaktionelt​

I en tid med intensivt fokus på personlig velvære og godt helbred er det helt naturligt, at indeklimaet i såvel hjemmet som virksomheden også er til debat. 

Når du indretter hjemmet eller kontoret, kan du hurtigt træffe nogle forkerte valg, hvis du ikke er bekendt med de specifikke undersøgelser og krav der er inden for indeklimaet i dag.

Der skal ikke alene gøres status over de komponenter, boligen er bygget op af, men også over de forskellige tekstiler, stoffer og gulvbelægninger, der vælges til at beklæde boligens vandrette og lodrette flader med. 

En gammel tommelfingerregel for støvallergikere er, at trægulve giver mindre støv og derfor bedre indeklima end gulvtæpper. Men så simpelt er det desværre ikke. 

På et trægulv er der intet, der binder støvet.

Er der derimod monteret et  væg til væg tæppe,  holder tæppet på støvet, så det ikke hvirvles op og generer allergikeren.

Solafskærmning​

​Indeklima er mere og andet end gulvbelægning.

Når solen på en hed juli-eftermiddag banker fra en skyfri himmel og direkte ind ad vinduerne, ville vi alle ønske der var en fornuftig løsning på at bedre indeklimaet i den private bolig og på kontoret.

Løsningen på problemet hedder naturligvis solafskærmning, der optræder i flere varianter.

​Foruden markiser, kan man gardere sig mod overophedning med enten længde, plissé, persienner eller lamelgardiner.​

1. Gardinlængder

Længdegardiner har flere funktioner i det store kontormiljø og i stuerne. De samler lokalet og er med til at forme det visuelle udtryk.

I sommerhalvåret, kan længdegardiner afhjælpe problemet med varme lokaler, samt generende solstråler der giver genskin i computerne på kontoret.

2. Plissé gardiner

Plissé gardiner har den fordel at de ikke fylder så meget visuelt i vinduerne når de ikke er i brug, de har den samme gode funktion som længde gardinet og vil være ideelt til de mindre vinduer i hjemmet eller på kontoret.

3. Lamelgardiner

Er der større flader med vindues facade, er lamelgardinerne oplagte, hvis der ønskes en gardintype som giver en vis lethed.

Lamelgardinet kan justeres i tæthed, så de kan lukke lys ind selvom de er rullet for.

Denne type gardin egner sig desuden godt som rumdeler og kan trækkes til siden, så de næsten bliver usynlige og overlader scenen til det skønne vindue.

De ses ofte i nybyggede huse, hvor de store vinduer er en populær feature og hvor de stringente linjer i lamelgardinet går i tråd med stilen.

Alt til gulve og vinduer​

Uanset om det er gulvet eller vinduerne, der står for en ny makeover, er der god fornuft i at lægge vejen forbi Aulin Deco.

Det er godt at alliere sig med  faglig ekspertise på området, før du går i gang med at indrette boligen eller kontoret med nye tæpper eller gardiner.

Når konsulenten er inden over med  en professionel vurdering for at se  projektet igennem fra løs idé til endelig realisering, bliver idéen kun endnu bedre.

​Aulin Deco gør det i totalløsninger. 

Der er flere måder at komme godt i gang. 

Du er altid velkommen til at besøge forretningen på Hjortekærsvej 155 i Kgs. Lyngby og skulle du have lyst til at studere mulighederne for gardiner eller gulvbelægning hjemme hos dig selv, kommer  Aulin Deco dagligt ud på kundebesøg. Du ringer blot og bestiller et besøg.

En anden mulighed er aulinhomeshop.dk, der præsenterer en vifte af inspiration til hjemmet eller kontorets indretning.

På Aulin Deco hjemmeside, kan du i ro danne dig et overblik over de forskellige muligheder der er inden for gulve og gardinløsninger og inden beslutningen tages, er du velkommen til at kontakte Aulin vedrørende pris og kvalitet. 

Når den rigtige løsning er fundet, tager Aulin Deco sig af resten.

Naturfibre i gulvtæpper​

Ser du vores store tæppe sortimentet igennem af væg- væg tæpper og løse tæpper , vil du hurtigt erfare, at der har været fart på tæppeudviklingen de seneste år. Udvalget hos Aulin Deco er ikke alene imponerende i omfang, men også fantastisk inspirerende. 

Af  naturens produkter der er brugt på fremstilling af tæpper, kan nævnes uld, sisal, bambus, hamp  og naturlige kashmir gedehår, der alle giver et naturligt look.

Løsningerne til gulvet tæller tillige vinyler og trægulve til bolig og erhverv. Der er således en stor vifte af muligheder, uanset æstetisk og praktisk overbevisning hos AulinDeco.

God service og fornuftige priser​

Et særkende hos Aulin Deco er den udsøgte service. Konsulenten kommer og fremviser det store udvalg af kvalitetstæpper. 

Når processen går i gang, er alt fra opmåling til pålægning en naturlig service og skulle der være brug for møbelflytning, kan vi mod et tillæg hjælpe med de tunge møbler. 

Gulvtæpper skal ikke indeholde farlige stoffer​

I disse dage er vi ekstra stolte af at forhandle gulvtæpper fra danske tæppeproducenter. De gør nemlig meget ud af, at tæpper selvfølgelig ikke må indeholde sundhedsskadelige stoffer. Flere tæpper bliver produceret af naturprodukter og har en rigtig god slidstyrke og lang levetid.

At producere tæpper, der giver dårligt indeklima eller er direkte sundhedsskadelige tager den danske tæppebrancheforening stor afstand fra.


Det står blandt andet i en pressemeddelelse, som brancheforeningen,  Danske Mode & Textil, har udsendt. 

Her slår de fast, at danske producenter ikke sælger gulvtæpper med skadelige stoffer. 

Som kunde hos os, der forhandler danske gulvtæpper, kan du derfor trygt nyde dine flotte nye gulvtæpper fra Aulin Deco

Gulvtæpper halverer svævestøv i luften​

Ny tysk undersøgelse vil sætte skub i den danske indeklimadebat. Konklusionen er, at den gennemsnitlige koncentration af svævestøv i boliger med glat gulv er dobbelt så stor som i boliger med gulvtæpper.

Hos brancheorganisationen Dansk Textil og Beklædning studerer man for tiden med særdeles stor interesse en ny tysk undersøgelse af svævestøvskoncentrationer i boliger. 

Hovedkonklusionen er nemlig klar: Den gennemsnitlige koncentration af svævestøv i boliger med glat gulv er dobbelt så stor som i boliger med gulvtæpper.

Ifølge underdirektør i Dansk Textil & Beklædning, Aage K. Feddersen, må det få konsekvenser i den danske indeklimadebat, hvor gulvtæpper ofte lægges for had som direkte skadelige for allergikere. I Dansk Textil og Beklædning samt i den danske tæppebranche har vi længe vidst, at gulvtæpper binder svævestøvet, og at svævestøvet er mindre i rum med gulvtæpper, men i den danske indeklimadebat er disse synspunkter ofte nedgjort som partsindlæg. Derfor er vi selvsagt særdeles tilfredse med, at der nu foreligger uafhængige undersøgelser, som dokumenterer, at glatte gulve fremmer den svævestøvskoncentration, som under alle omstændigheder er til gene for mennesker, og som kan være direkte ubehagelig for allergikere og andre med overfølsomhedssymptomer, udtaler Aage K. Feddersen.

Grundig og uvildig tysk analyse​

Aage K. Feddersen lægger stor vægt på, at afsenderen af den nye analyse af svævestøvet er det tyske allergi- og astmaforbund (Deutscher Allergie- und Astmabund e.V, DAAB) og det tyske selskab for miljø- og indeklimaanalyse (Gesellschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik, GUI).

Støvmålingerne er gennemført med internationalt videnskabeligt godkendte måleapparater med anvendelse af bl.a. 16 kanals laser partikeltællere.


Forklaringen på støvkoncentrationerne er, at i rum med glatte gulve hvirvles svævestøvet konstant rundt i luften, hvorimod støvet bindes til gulvtæpper.

I den tyske undersøgelse er koncentrationen i gennemsnit 62,9 mikrogram pr. kubikmeter i rum med glatte gulve, hvorimod gennemsnitsværdien er 30,4 mikrogram pr. kubikmeter i rum med gulvtæpper. Med støvet bundet i gulvtæppet er det naturligvis vigtigt at foretage en renholdelse efter forskrifterne. Men det er som bekendt nemt at støvsuge et tæppe, hvorimod det selvsagt er sværere i et almindeligt hjem at suge svævestøvet ud af luften.


At støv kan have en skadelig virkning på helbredet er en kendt sag, men en stor del af forskningen har koncentreret sig om det udendørs støv. Kvaliteten af udeluften bliver da også bedre og bedre i disse år, men det er også vigtigt, at vi fokuserer på indeklimaet, hvor vi rent faktisk tilbringer 90 procent af vores liv, siger Aage K. Feddersen og minder om, at ikke kun støvet udgør et problem.

Andre skadelige stoffer kan binde sig til støvet, f.eks. allergener, som på denne måde kan trænge ned i lungerne og fremkalde allergiske reaktioner. Dette oplever en stigende del af befolkningen i disse år.

Gulvtæpper har mange fordele​

Hos Dansk Textil & Beklædning er man ikke i tvivl om, at den nye tyske analyse vil blive modtaget med begejstring i den danske tæppebranche, hvor man i flere år har arbejdet intenst med at forbedre kvaliteten, herunder sikre en mere miljøvenlig produktion.
Vi er da meget bevidste om, at der også er noget, der hedder mode, når det gælder valg af gulvbelægning, men vil vi overordnet gerne, at debatten om fortrin og ulemper foregår på et sagligt plan. Der er almindelig enighed om, at gulvtæpper har mange fordele, f.eks. når det gælder akustik, komfort og mindsket risiko for faldulykker.

Derfor er vi meget tilfredse med den tyske analyse, der sætter indeklimadebatten i det rette perspektiv og dermed gennemhuller en række af de myter og fordomme, der hersker på området, udtaler Aage K. Feddersen.


Til redaktionen:
Analysens resultater kan rekvireres ved henvendelse til Dansk Textil & Beklædning

Fandt du ikke det du søgte?​

Aulin Deco  arbejder med innovativ faglig  høj service og kvalitet med vores produkter. Vi sørger for gulve, tæpper og gardiner lever op til kundernes ønsker og behov.


​Åbningstider i forretningen på Hjortekærsvej 155  Kgs.  Lyngby
​Mandag - tirsdag - onsdag - torsdag: 10.00 - 17.30
​Fredag - lørdag: 10.00 - 14.00

Ring til os
​Vi svarer på telefon og e-mail alle dage fra 8.00 - 20.00.

​København: 36 72 36 00
​Nordsjælland: 45 800 300